Contact
Preventie loont  Preventie loont  Preventie loont  Preventie loont

preventieloont.nl

 

Heuvelplein 284

4813 GJ  Breda

 

06 170 464 57

info@preventieloont.nl

Nieuws

 

10-08-2020

 

De nieuwe website van preventieloont.nl is online

Ook wij moeten met de tijd mee en hebben onze website een opfristbeurt gegeven. Wij hopen dat u veel plezier en profijt heeft van onze nieuwe site.

 

Home
Certificeringen
Cursussen
Workshop
Referenties
Risico inventarisatie en evaluatie op maat
risicoanalyse

Certificeringen...

 

VCA | VCU | NEN 4400-1 | ISO 9001

 

 

VCA certificering

 

VCA staat voor Veiligheid, Checklist Aannemers. Opdrachtgevers gebruiken de VCA-certificering steeds vaker om inzicht te krijgen in de veiligheidsprestaties van hun onderaannemers. Inmiddels zijn ruim 15000 bedrijven in Nederland VCA- gecertificeerd.

 

VCA is oorspronkelijk ontwikkeld om bedrijven in de petrochemische sector en later ook de bouw- en aanverwante sectoren op een objectieve manier te toetsen en te certificeren op het gebied van veilig werken. Er vonden te veel ongevallen plaats. Inmiddels werken we een stuk veiliger en is er de afgelopen 15 jaar mede door de VCA een daling opgetreden van ruim 60% van de ongevallen in het bedrijfsleven.

 

VCA-certificering is een nuttig middel om aan te kunnen tonen dat uw bedrijf aan de wettelijke eisen op het gebied van Arbo- veiligheid en milieu voldoet. Dit voorkomt dus allerlei acties die u en uw opdrachtgever anders zouden moeten nemen om deze gezamenlijke zorg te kunnen waarborgen.


Het is voor de opdrachtgever dus steeds vaker dat VCA-certificering wordt geëist van een aannemer om als uitvoerende partij werkzaamheden te mogen verrichten.


Naast het feit dat VCA-certificering wordt geëist geeft het de volgende voordelen: daling van ziekte verzuim, minder ongevallen, calamiteiten en verhoging van de productiviteit en efficiency van uw organisatie.


Het VCA-systeem toetst bedrijven in de industrie, bouw en aanverwante sectoren op een objectieve manier. U krijgt inzicht in de veiligheid- en milieuprestaties van uw medewerkers.


Opdrachtgevers gebruiken het VCA - systeem steeds vaker om inzicht te krijgen in de veiligheid en milieuprestaties van aannemers. Het VCA - systeem is verder een hulpmiddel om de gezamenlijke zorg van opdrachtgevers en opdrachtnemers op het gebied van veiligheid vast teleggen en te beheersen. Hieronder vallen ook de Arbowet verplichtingen. Het certificatieniveau, dat dient te worden gehaald, is afhankelijk van het aantal werknemers en de werkzaamheden van het bedrijf. Er zijn drie certificatieniveaus, VCA* (één ster), VCA** (twee sterren) en VCA - petrochemie.

Het behalen van een VCA-certificering is voor een bedrijf van groot belang. De adviseurs van Ik werk veilig.com bieden een VCA-systeem aan dat zich onderscheidt van andere bureaus aangezien zij niet alleen assistentie verlenen bij het behalen van het VCA-certificaat maar ook behulpzaam zijn bij de daadwerkelijke invoering van het systeem. Onze adviseurs nemen u het werk graag uit handen en houden van een praktische aanpak. Natuurlijk verzorgen wij ook de cursussen Basisveiligheid-VCA en VOL-VCA, desgevraagd bij u op het bedrijf, kortom het VCA-systeem wordt volledig op maat verzorgd.

 

Preventieloont.nl is bekend met de werkwijze van diverse certificatie bureaus en helpt u bij het maken van een keuze. Dit kan u enorme kostenbesparingen opleveren. Preventieloont.nl heeft inmiddels diverse bedrijven met succes begeleid tot VCA-certificering en kan u na een vrijblijvend bedrijfsbezoek een scherpe vaste prijs aanbieden. Neem hierover contact op met ons! Neem hierover contact met ons op!
Copyright preventieloont.nl 2020

 

Contact | Disclaimer | Sitemap