Contact

preventieloont.nl

 

Heuvelplein 284

4813 GJ Breda

 

06 170 464 57

info@preventieloont.nl

 

Nieuws

 

10-08-2020

 

De nieuwe website van preventieloont.nl is online

Ook wij moeten met de tijd mee en hebben onze website een opfristbeurt gegeven. Wij hopen dat u veel plezier en profijt heeft van onze nieuwe site.

 

Home
Certificeringen
Cursussen
Workshop
Referenties
Risico inventarisatie en evaluatie op maat
risicoanalyse

Cursussen...

 

B-VCA basis of VOL-VCA | Preventiemedewerker | Bedrijfshulpverlener | Adembescherming

 

 

Cursus bedrijfshulpverlener

 

De taken van een BHV-er en de risico's binnen je bedrijf bepalen het aantal bedrijfshulpverleners dat aanwezig moet zijn. Je moet voldoende BHV-ers hebben om een kleine calamiteit aan te kunnen. Via Ik werk veilig.com kun je nu een training 'Bedrijfshulpverlening' volgen

 

Wat is een bedrijfshulpverlener?

Een bedrijfshulpverlener (BHV-er) is een aangewezen persoon binnen het bedrijf die de volgende taken kan uitvoeren:

 

 

Om te zorgen dat de BHV-er zijn taak goed kan uitvoeren zijn er cursussen en opleidingen. Als de risico's in het bedrijf klein zijn, voldoet vaak alleen de BHV-opleiding. Zo niet, dan is het aan te raden om de BHV-er een complete EHBO-cursus plus een opleiding Brandbestrijding te laten volgen.

 

Hoeveel BHV-ers moeten er in mijn bedrijf aanwezig zijn?

Naar aanleiding van de risico-inventarisatie en evaluatie (RIE) berekening kan je kijken hoeveel BHV-ers er minimaal binnen het bedrijf aanwezig moeten zijn. De wet stelt geen eisen aan het aantal BHV-ers. De werkgever mag ook zelf de taak van bedrijfshulpverlener op zich nemen als hij maar voldoende deskundigheid, ervaring en uitrusting heeft. Wanneer de werkgever afwezig is, moet er een andere opgeleide BHV-er aanwezig zijn.

 

Let op:

Mocht een of meerdere van je BHV-ers niet op alle dagen aanwezig zijn wanneer je bedrijf geopend is, moet je ervoor zorgen dat je meer BHV-ers opleidt dan er verplicht aanwezig moeten zijn. Hiermee voorkom je dat je BHV-er afwezig is wanneer er een ongeval plaatsvindt, met alle gevolgen van dien. Voor iedere mindervalide werknemer dient ook nog eens één extra BHV-er aangesteld te worden.

 

BHV-opleiding

Samen met de werknemers moet de werkgever zorgen dat iedereen weet wat te doen in het geval van onveilige situaties. Het is sinds 1 januari 2007 niet meer verplicht een jaarlijkse opfriscursus te volgen. Op grond van Artikel 15 van de Arbeidsomstandighedenwet geldt dat zolang een bedrijfshulpverlener nog voldoende opgeleid en uitgerust is, er geen opfriscursus gevolgd hoeft te worden. Het is aan de werkgever om dit te bepalen.

Preventie loont  Preventie loont  Preventie loont

Copyright preventieloont.nl 2020

 

Contact | Disclaimer | Sitemap