Contact

preventieloont.nl

 

Heuvelplein 284

4813 GJ Breda

 

06 170 464 57

info@preventieloont.nl

 

Nieuws

 

10-08-2020

 

De nieuwe website van preventieloont.nl is online

Ook wij moeten met de tijd mee en hebben onze website een opfristbeurt gegeven. Wij hopen dat u veel plezier en profijt heeft van onze nieuwe site.

 

Home
Certificeringen
Cursussen
Workshop
Referenties
Risico inventarisatie en evaluatie op maat
risicoanalyse

Workshop...

 

Beoordeling machineveiligheid

 

Ondernemingen worden in toenemende mate geconfronteerd met Europese richtlijnen, die door de Europese Commissie worden uitgevaardigd om uniformiteit van wetgeving in de Europese unie te bereiken. Beroepsmatige gebruikers van arbeidsmiddelen  hebben te maken met de kaderrichtlijn, die in Nederland is opgenomen in het arbobesluit.

 

Ook uit de (VGW-brede) Risico-inventarisatie en -evaluatie komt regelmatig naar voren dat de belangrijkste gevaren zich in het machinepark manifesteren.

 

De werkgever dient op grond van het arbobesluit te inventariseren welke risico's samenhangen met het arbeidsmiddel. Tijdens deze inventarisatie dient inzicht gekregen te worden in de risico's tijdens de totale levenscyclus van het arbeidsmiddel (transport, in dienst stellen, gebruik, onderhoud, demontage, transport).

 

Doelgroep

Directie en/of medewerker(s) binnen industriƫle bedrijven die verantwoordelijk zijn voor aanschaf, onderhoud, bediening en beheer van arbeidsmiddelen. Te denken valt aan hoofd technische dienst, chef werkplaats, inkoper, leden van de ondernemingsraad of arbo-commissie.

 

Rendement

Het doel van deze workshop is het geven van informatie en handreikingen aan cursisten, met betrekking tot de uitwerking van relevante regelgeving voor machineveiligheid (Machinerichtlijn / richtlijn arbeidsmiddelen) Hiermee maken cursisten vertrouwd met het uitvoeren van een risicobeoordeling.

 

Wilt u meer weten over deze workshop? Neem contact met ons op!

Preventie loont  Preventie loont  Preventie loont

Copyright preventieloont.nl 2020

 

Contact | Disclaimer | Sitemap